Har Scoot Boots bra grepp?

Scoots hovboots har utmärkt grepp. Scoot Boots sulmönster är designat för att ge bra grepp på de flesta underlag, förutom isiga förhållanden. Isdubbar   kan användas för att öka greppet på is.

Har Scoot Boots bra dränering?

Ja, Scoot Boots har utmärkt dränering. Sidoventilerna, den öppna ryggen och den öppna tån förhindrar vätskeansamling. Scoot Boots sitter också tätt när de sitter rätt, vilket innebär att vattnet inte hålls kvar inuti skon.

Hur hållbara är Scoot Boots?

Scoot Boot-skalet och fästremmarna är gjorda av termoplastisk uretan (TPU), som har utmärkta slitage- och stötdämpande egenskaper. Scoot Boots har inga komponenter som går av. Hållbarheten hos en hovboots beror bland annat på din hästs rörelsemönster, vikt och underlag. Om din häst har en normalt rörelsemönster, kommer bootsen att hålla i flera år med normal ridning. Om din häst har ett avvikande rörelsemönster och vrider på hovrna, kommer Scoot Boots att slitas något snabbare. Om du rider distans kan du förvänta dig att bootsen håller upp till 1 000 kilometer (600 miles). Återigen kommer detta att bero på hästens rörelsemönster, vikt och underlag.

Vilken typ av terräng kan jag rida med Scoot Boots på?

Scoot Boots är utmärkta i alla typer av terräng inklusive lera, sand, vatten, stenar, öken och snö.

Hur mycket väger ett par Scoot Boots?

Scoot Boots är väldigt lätta. En singel Scoot Boot i genomsnittlig storlek väger 350 gram och 700 gram per par. Detta motsvarar cirka 1 pund.

Om du tappar en metallsko, kan Scoot Boots användas som ett “reservsko”?

Ja, det kan de, förutsatt att din hästs hovar har verkats korrekt.

Vad är syftet med en korrekt justering av pasternstrap?

Pasternstrap-remmen   är utformad för att förhindra att bootsen dras av på grund av övertramp eller sugs av när du rider genom lera. Det är dock inte avsett att vara den primära säkerhetskällan. Remmen är tillverkad av mycket stark termoplastisk uretan (TPU) och är designad för att stretchas vid belastning, så remmen kommer inte att påverka hästens rörelsemönster om den sitter fast ordentligt. Den har också ett antal hål för att ge rätt inställning, beroende på tjockleken på hästens ben. För att ställa in remmen i rätt längd, se till att din häst står upprätt med benen i 90 grader. När du väl har fäst den ska du kunna placera ett finger (stort) eller två fingrar (små) under remmen framtill på benet.

Jag har svaga fingrar och har problem med att stänga de främre remmarna. Vad kan jag göra för att göra detta enklare?

Främre remmar   kan enkelt fästas/lossas med hjälp av en hovkrats. Klicka här   att se en videodemonstration om hur du fäster dina främre remmar med en hovkrats.

Vad är syftet med Mud Strap?

Mud Strap   har två syften; För det första ger den ultimat säkerhet när du rider i tuff terräng. För det andra kan Mud Strap användas för att hjälpa bootsen att sitta bättre på osymmetriska hovar. Till exempel, om din häst befinner sig mellan två storlekar, kan Mud Strap användas på den större storleken av Scoot Boot och fortfarande få en säker och god passform. Det är dock viktigt att du har rätt storlek på Mud Strapsen. Mud Strap kan också användas för att få en bättre och säkrare passform om din häst har mycket känsliga sulor och behöver Scoot Pad   och därför behöver en storlek större Scoot Boot.

Mina Mud Straps är för tighta, kan jag töja ut dem?

Ja, det kan du. Klicka här   för att se en videodemonstration om hur du töjer ut dina Mud Straps.

Kan jag applicera isdubbar på bootsen?

Ja, det kan du. Det finns gott om plats på undersidan av Scoot Boots för att applicera dubbar för att få bättre grepp på is och annan hal terräng. Du kan beställa ice studs (isdubbar)  från vår webshop. Klicka här   för att se en instruktionsvideo om hur man installerar isdubbar i Scoot Boots.

Skruvarna på mina Scoot Boots har lossnat. Vad är orsaken och hur kan detta åtgärdas?

När du rider får du en hel del vibrationer på dina boots, vilket kan slita loss skruvarna. Loctite, som är ett gänglåsande lim, kan du applicera på alla skruvar för att förhindra detta. I händelse av att skruvarna skulle lossna, applicera Loctite   innan du sätter i skruvarna. Detta är ett låghållfast lim som är tillräckligt starkt för att hålla skruvarna på plats, men tillräckligt löst för att du ska kunna ta bort skruvarna om du behöver byta ut dina remmar. Loctite kan köpas från de flesta järnaffärer.

Hur länge kan Scoot Skins sitta kvar?

Scoot Skins   kan sitta kvar i en hel fem till sex veckors verkningsintrevall på grund av den goda luftcirkulationen i sulan.

Vad är skillnaden mellan Scoot Boots och Scoot Skins?

Vår Scoot Boot   och Scoot Slim-serie   samt Scoot Enduro är den föredragna formen av hovskydd för de flesta ridgrenar.

Scoot Skins   är designade speciellt för distansryttare som rider 80 km-160 km (50 miles-100 miles) och vill ha extra skydd. Scoot Skins limmas på hoven och rekommenderas att använda i grenar där boots inte är tillåtna. De kan också användas under rehab.

Jag bor i ett land där vintertemperaturerna gör remmarna mindre flexibla, hur kan jag lösa detta problem?

Vi rekommenderar att kunder förvarar sina Scoot Boots inomhus under kalla väderförhållanden. Detta kommer att hålla remmarna flexibla.

Kan en hästs hovar överhettas av att ha på sig boots i varmt klimat?

Ja det kan de. Det är därför Scoot Boot har designats för att ha utmärkt ventilation och andningsförmåga för att förhindra att detta inträffar.

Kan Scoot Boots användas för rehabilitering?

Scoot Boots används framgångsrikt för alla typer av rehabilitering. Scoot Boots är bra för känsliga sulor och kan sitta på längre än de flesta boots på grund av deras överlägsna andningsförmåga. God andningsförmåga är avgörande för att förhindra uppbyggnad av svamp och bakterier, som kan uppstå när hovar blir varma och suger åt sig fukt. Scoot Boots hjälper till att lindra tåtrycket, på grund av tådesignen, som är en nödvändighet för fånghästar. Vi rekommenderar också att du använder Scoot Pads   om din häst har känsliga sulor.

Hästar kan vara ute 24/7 i Scoot Boots. Scoot Boots utmärkta dräneringsförmåga gör att hovarna förblir torra inuti stövlarna och hästens naturliga hovvärme torkar ut all överflödig fukt.

Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro